Kusinträff 2017

 
     

 

 

Hej kära kusiner

 
     
 
 

Har funderat lite på kusinträffen och vill "prata" lite med er om mina idéer. Vill också höra om det är någon som kan ta på sig lite jobb??
Resdag torsdag 25/5 alt. fm 26/5
Hade tänkt att vi skulle träffas vid lunch fredag 26/5
(det innebär 2 övernattningar t.ex. i Lund). Ska kolla priser o ev rabatter. Jag förfogar själv över en dubbelsäng.
Samling förslagsvis 11.30 på "cafeet" Hos mej i Torup/alt i Lund. Känner ägarna väl o de har stort urval av maträtter.
ca 13.30 till Statarmuseet i Torup, beställd visning t.ex. av chefen Barbro Frankie (känner väl). Museet har utställningar o en häftig shop i tidigare statarbostäder.
ca 14.30 fika på museet
ca 15.15 föreläsning av Mats Olsson (känner väl) ekonomhistoriker, som arbetat med lantarbetare/statare på stora gods. (Om vi uppger litet gods för Mats, så kanske vi kan få specialinfo?)
ca 18 middag i Lund, Något skånskt? Kalops ......... Kulturkrogen på Kulturen har husmanskost. Öppet hur länge??
övernattning
lördag 27/5 Vi åker i bilar till Hässleholmsområdet och besöker ett par gods där Anna o Karl arbetat.
FINNS DET NÅGON SOM VILL TA DESSA KONTAKTER?? Helst både tillstånd att se sig omkring o kanske få en rundvandring. Finns bostäder kvar? stall? ladugård? finns arkiv från tiden?
avslutning (för dem som vill) med middag i Hässleholm, rest. Farozon?? 

Så vad säjer ni? 
Om dagar?
Om innehåll? Låter det för tungt/ambitiöst?
Hur kan vi i så fall lätta upp programmet?
Kan vi ta ut en avgift av kusinerna för museibesök/visning o kanske ett par blommor till Mats o Barbro? Kanske baka in kaffet där också??
Vet vi något om kostinskränkningar bland kusinerna??

Tacksam för alla synpunkter! Dagarna bör ju bokas in snarast, så att folk låser dem för träffen. Passar datumen er?

Elisabet
 

 

     
 

Kusinträff 2015

 
     

 

 

Hej kära kusiner

 
     
  Det är inte mycket till planering, men det går nog ändå.  

 

     
 

Kusinträff 2013

 

 

 

Hej kära kusiner

 
     
  Ja, då har vi en ny träff på gång, som jag hoppas alla ser fram emot. Förra träffen vi hade hos Åke blev ju över förväntan väldigt trevlig och positiv. Jag hoppas att så många som möjligt kan komma och se vad våra huvudstadskusiner har hittat på.
En liten släktnyhet kan jag lova att presentera.
 
     
  Vi  kusiner i Stockholm har nu haft ett första möte för att planera årets evenemang. Efter dessa diskussioner vill vi föreslå följande preliminära program för träffen i Stockholm:
 
Plats: Annika har ordnat så att vi kostnadsfritt kan hålla träffen på hennes arbetsplats i ungdomslokalen i S:t Görans församling. Adressen är Arbetargatan 21, och det ligger bara ett par hundra meter från Fridhemsplan.
 
Datum: 6-7 juni (ev. med ytterligare dag(ar) om så önskas)
 
Aktiviteter:
Torsdag den 6/6 tänker vi oss en gemensam middag (catering alternativt eget kök) i ungdomslokalen. Här finns möjlighet t.ex. att använda dataprojektor.
Fredag den 7/6 tänker vi oss att anordna en gemensam utflykt till något mål av allmänt intresse. Tänkbara mål för utflykten kan vara skärgården (Vaxholm, Sandhamn eller annan plats), Mälaren (Drottningholm, Birka, Mariefred etc). Kom gärna med önskemål.

Någon av dessa dagar funderar vi på att bjuda in Kurt Ihregren för att berätta en stund om familjens historia, och/eller att försöka svara på frågor som kusingruppen kan ställa i förväg.

 
Boende: Vi i gruppen anser att deltagarna själva bör ordna sitt boende. Samtidigt vill vi uppmärksamma alla på det faktum att i denna helg (lördagen den 8/6) är det prinsessbröllop i kungliga huvudstaden. Detta innebär att vissa hotell och vandrarhem redan börjar bli fullbelagda. Vi rekommenderar därför alla som vill deltaga i vår kusinträff att snarast boka sitt boende. Några förslag på boenden i olika prislägen som ligger inom hyfsat avstånd från lokalen på Arbetargatan 21 finner ni i bifogad lista. Självklart finns det många fler alternativ, och lokala kommunikationer i Storstockholm är bättre än på de flesta ställen i vårt avlånga land.
 
Anmälan: Meddela snarast och senast den 28/2 2013 till Anders & Annika
 
Lämna gärna synpunkter på program och aktiviteter per mejl eller telefon till någon av oss i projektgruppen!

 
     

 

 

     
 

Kusinträff 2011

 
     
 

Hej kära kusiner

Här kommer vi att lägga ut information angående vår träff nästa år.
 

 
 

Vi har två förslag på tider inför träffen 2011. 1:a alternativet är 2 - 3 juli och 2:a alt. är 11 - 12 juni 2011 (=pingsthelgen). Vi räknar med 2 dagar men större delen av det program, som Åke kommer att skissa på, äger rum 1:a dagens eftermiddag och kväll.. Eftersom vi kommer att tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus, vill vi inte föreslå en tidigare tid än pingst. Vad säger Ni om detta ?

 
     
  När det gäller vår kusinträff, så har Åke och jag, Ingemar, kommit överens om tillsammans med våra systrar att vi förlägger träffen till helgen 2 och 3 juli 2011. Vad säger Ni om detta ?  Åke sätter igång med förberedelserna efter det han åkt Wasaloppet nu till helgen och därefter sätter jag ihop en färdig inbjudan med priser för mat och logi o dyl.  
     
  Nu börjar det dra ihop sig till vår efterlängtande kusinträff. Alla har svarat på om vi har några eventuella matproblem. Jag, Christer, är väldigt tacksam för alla uppgifter som finns om släkten för uppdatering av släktforsknings-programmet. Har ni gamla foton är jag också tacksam om jag får låna dessa för scanning. Men framför allt ska det bli jättekul att träffas.  
     
  Arbetet med släktträdet fortgår för högtryck. Råkopian klar.  
     
  Alla som har en gitarr, ta med den för det stundas sång och musik, också.  

 

 

 

 

 

 

© Laila & Christer

 

Sidan uppdaterad:
2017-01-17