Så här blev det.

 

 

 

Kusinträff 2017

 
     
     
     
 

Kusinträff 2015

 
     
 

Hej alla underbara kusiner.

Nu har även kusinträff tre klarats av och nummer fyra är redan planerad men kanske inte helt klar i planeringen än.
Denna gång blev det Öland där Jag, Christer och min kära hustru Laila stod som värdar. Nu höll det på att gå åt aftonsången då jag råkade få inflammation i en fot, men med Christer och Solveig hjälp gick det galant.
Vi började med Öländsk kroppkakelunch med alla tillbehör, mjölk, snaps, lingon och grädde. Jag tror inte någon gick hungrig från bordet. Därefter blev det mycket snack och umgänge med många goa skratt. Givetvis ställde vi upp på sedvanlig gruppfotografering i trädgården med alla våra fina gullvivor i bakgrunden. Det var inte lätt att få "ordning i klassen" vid fotandet, se bilderna. Men roligt hade vi.
På kvällen satte vi tänderna i en massa goda ostar och gott vin, även här blev alla belåtna. Där fanns till och med någon ost som var okänd för de flesta. När vi var nöjda och började känna oss trötta var det dags för sängen.
Nästa dag träffades vi över kaffe och hembakade bullar. Därefter tog vi en liten rundtur på södra Öland, vi hade tur att Arontorpsrosen fortfarande blommade, den är väl unik för Öland, tror jag. Intresset skiftar, någon blev mycket förtjust att få se den, någon annan tyckte att den såg ut som en gul prästkrage med dill.
Efter rundturen blev det mat på Kajutan. Därefter var det hemfärd. Några av oss tvingade i sig lite thaimat senare, det var starkt som Filip Adam Niklas. Inte ens ölen hade någon smak.
Som vanligt var det jättetrevligt och roligt att träffas, vi kommer att leva länge på detta.
Nu ser vi fram emot nästa kusinträff som kommer att gå av stapeln vid Kristi Himmelfärdshelgen 2017 vilken bli i Skåne.

 
     
     
 

Kusinträff 2013

 
     
 

Hej alla underbara kusiner.

Så har vi då haft vår andra kusinträff. Ett helt fantastiskt veckoslut i Stockholm där vädergudarna visade sin allra bästa sida. Vi träffades på Annikas jobb där vi började med finfika och massor av prat om vad som hade hänt sen vi sågs sist. Efter fikat fick vi lyssna till Kurts intressanta minnen från hans uppväxt. Sedan såg vi en bild-visning från förr och nu, där en del gissningar förekom om vem som var vem på bilderna. Efter detta samlades vi runt en helt fantastisk buffé och ännu mera prat om minnena från Solhem, samt allt möjligt annat mellan himmel och jord. Lite senare när ingen orkade äta mer blev det tid för gofika vid matbordet. Nu var alla så mätta att vi fick gå hem var och en till sitt för att orka med morgondagen.
På fredagsmorgonen träffades vi vid Strömkajen för en båtresa ut till Waxholm, strålande solsken, ljumma vindar och vacker utsikt. Efter lite irrande runt på gatorna och diverse inköp gick stegen mot Waxholms hotell, där vi åt en underbar middag med utsikt över Waxholms fästning och en välbefolkad hamn. Till efterrätt blev det ett besök i glassbutiken, då glassen var slut var det dags att kliva på båten mot "stan" igen.
När vi kommit in till stan fick vi en rundvandring i Gamla stan där vår glada guide Katrin berättade många intressanta och trevliga/otrevliga händelser som skett genom åren.
Nu gick resan tillbaka till samlingslokalen för fika och ännu mera mat. Då fika och mat avnjutits var alla mer eller mindre trötta efter en hel dag i friska luften.
Ett stort tack till våra 08-kusiner med respektive för en toppenhelg.

Eftersom alla inte hade möjlighet att vara med så kommer det en ny chans, 2015 träffas vi på Öland.

 
     
     
 

Kusinträff 2011

 
     
 

Hej alla underbara kusiner.

Tack för att ni alla gjorde "kusinhelgen" till en helt fantastisk helg, långt över våra förväntningar. Ett speciellt tack får vi ge till Åke och Kerstin som stod ut med att ha oss hemma hos sig.
Många nya historier att dokumentera i släktforskningen. Förhoppningen finns att det kommer in mer uppgifter till vårt släktträd, nu när ni har sett hur fint det kan bli, (tack svärmor). Vi kommer att skicka ut en "blankett" som ni kan fylla i och returnera för kompletteringar. Likaså är jag väldigt intresserad av foton på våra rötter. Alla bilder som togs på kusinträffen lägger jag ut på vår hemsida men det blir en skyddad sida som kräver inloggning.
Många glada skratt med alla trevliga människor, och mycket god mat och dricka.

Till er som inte hade möjlighet att vara med, lugn, om 2 år träffas vi igen. I Stockholm.

 
     
  Uppbyggnad av fotoalbum pågår för fullt.  

 

 

 

© Laila & Christer

 

Sidan uppdaterad:
2015-05-24